RAFFAEL GUNAWAN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Besa’m.

El pintor.

Alimentant-se en vol.

La violinista.

El titellaire.

Colors.

 

No és la primera vegada que parlem d’un fotògraf no professional, però sí es la primera vegada que parlem d’un fotògraf de solament setze anys que acaba de complir aquest mes de novembre.

Es tracta de Raffael Gunawan. Es indonesi i està estudiant a l’Escola Superior de Bandung, una localitat que es troba a l’oest de Java.

A aquest noi li encanta la natura de la que es un gran observador, especialment dels ocells, i aquesta afició unida a la seva habilitat amb la càmera fotogràfica ha fet que n’obtingui imatges realment remarcables.

Sorprenen vàries coses de les seves fotografies: la capacitat que té per captar atmosferes, els colors ni tímids ni estridents, com juga amb la llum o els fons difuminats. També la precisió (i paciència) que requereixen algunes de les seves fotografies per poder captar el moment just.

Aquest moment precís és el que es pot apreciar en la seva fotografia titulada Besa’m: una noia fent de model a qui li arriba un ocell atret pel color dels seus llavis. L’au està buscant nèctar i confon els llavis de la jove amb una flor. Raffael Gunawan va immortalitzar el moment creant una imatge en la que sembla que l’ocell, a la seva manera, està besant la noia.

Amb aquesta fotografia, el nostre jove indonesi ha guanyat un premi internacional de fotografia, es tracta dels prestigiosos Siena International Photo Awards, en el seu cas, en la categoria sub 20. En aquell moment tenia quinze anys.

Raffael no solament retrata ocells com aquí es veu, encara que aquest sigui en tema recorrent, i sigui quin sigui l’escenari ens sorprèn amb la seva habilitat. No cal dir que és un jove fotògraf a seguir.

 

 

L’indonesi Raffael Gunawan acaba de fer setze anys i ja pot lluir un premi internacional de fotografia.

El seu Instagram és https://www.instagram.com/raffael_gunawan/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: