RANDOLPH ROGERS. RUTH RECOLLINT

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ruth recollint, per Randolph Rogers.

Representació de les tiges i fullatge.

Primer pla de Ruth.

 

Parlem d’un escultor nord-americà del segle XIX no massa conegut: Randolph Rogers.

El 1825 va néixer a Waterloo, Nova York, però va créixer i es va educar a Ann Arbor, Michigan, on quan era un adolescent va obtenir la seva primera feina: empleat en un magatzem.

Es va mudar a Nova York però s’hi va estar poc doncs solament un any després, el 1848, va marxar a Roma per estudiar escultura. L’estada a la ciutat italiana li va anar tan bé que va decidir quedar-s’hi i allí va residir fins a la seva mort l’any 1892.

Un bon exemple del tipus d’escultura que feia és l’obra titulada Ruth recollint, realitzada en marbre.

Aquest va ser el seu primer assumpte bíblic fet a gran escala i representa el moment que narra l’Antic Testament al Llibre de Ruth quan la dona moabita s’agenolla per recollir el gra del camp del seu futur marit, Boaz.

Rogers es va inspirar per fer el posat de la noia en les escultures del florentí Lorenzo Bartolini així com en prototips grecs i romans, especialment en la Venus agenollada del Vaticà.

Mentre que els trets facials de Ruth estan idealitzats i el cabell té un estil clàssic, la precisa representació de les tiges de gra i el fullatge que es veu a terra responen al gust victorià pel toc realista de qualsevol anècdota.

Qui vulgui veure l’original de l’obra haurà de viatjar fins a Nova York doncs es troba exposada al Metropolitan Museum.

 

Un dels grans museus del món: el Metropolitan (conegut també com simplement “The Met”) és on es troba exposada l’escultura aquí comentada.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: