RAQUEL CHICHERI

                       – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Mirada.

Windsurf.

Filla i mare.

Transparència.

Flotant.

Difuminat.

Mirall.

Paisatge amb broma.

Reflex.

 

Parlem d’una fotògrafa gallega que va preferir canviar la climatologia del nord-oest peninsular per la de les Illes Canàries instal.lant-se a Fuerteventura. Es tracta de Raquel López Chicheri, coneguda com Raquel Chicheri.

La influència per la fotografia li ve de família doncs el seu pare és també fotògraf.

Raquel es va començar a formar de manera autodidacta llegint sobre tècnica i fullejant els llibres i revistes que el seu pare tenia a casa. Després va assistir a classes de fotografia però mai no acabava els cursos.

Semblava no tenir massa clares les coses perquè es va posar a estudiar Comerç internacional però quan va començar a treballar sobre aquest tema no s’hi va estar ni un any, així que es va decidir a estudiar disseny gràfic que li resultava més atractiu.

S’hi va dedicar durant uns anys però quan va conèixer el seu nuvi que era windsurfista professional, va començar a fer-li fotos i a fer reportatges gràfics dels seus viatges i, finalment, va poder publicar algunes fotografies en revistes de windsurf.

Chicheri no s’inspira solament en imatges marines per aquest fet, sinó que practica molt la fotografia de nens, d’animals, d’escenes de carrer… així que és difícil trobar-li fotografies d’estudi. Porta sempre la càmera a sobre i quan alguna cosa que li crida l’atenció, dispara. En qualsevol cas, sovinteja molt la platja per la influència de les primeres fotos de windsurf i del lloc on resideix, de fet, ha espatllat més d’una càmera per l’acció de la sorra, però assumeix aquest risc en tal d’aconseguir bones imatges.

Captura la natura, situacions casuals i la relació de les persones que l’envolten. Algunes d’aquestes persones son els seus fills que son protagonistes de moltes de les seves atractives fotografies de nens.

Chicheri no és d’aquelles fotògrafes que busquen principalment retratar un paisatge sinó que prefereix que en les imatges hi hagi personatges, gent, animals…

Això explica que hagi fet molts retrats i a més des de molt a prop del protagonista. No obstant, en els últims anys busca situar les persones en un context.

La seva feina fotogràfica es pot trobar en publicacions com The presentation project, 55zine, Shot Magazine, Telegrama, Worbz, Four Son, BLCKT Magazine, Vogue Lykos Magazine, entre d’altres, i aquest reconeixement professional s’ha plasmat en alguna competició com un segon premi als Sony World Photography Awards.

 

Aquí veiem a Raquel Chicheri en un autoretrat amb una de les seves filles.

El seu web és http://raquelchicheri.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: