REALISME JAPONÈS CONTEMPORANI AL MEAM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ryo Shiotani. Eternitat.

Masayuki Hara. La veu de Christopher Robin.

Kenishiro Ishiguro. Estil de vida amb màscara de gas.

Toshihiro Ohata. Escena de mar interior.

Osamu Obi. Records llunyans.

Kenishiro Ishiguro. A Esca.

Hiroshi Noda. Pas d’Orofure.

Takaya Fujita. Eiko.

 

En tot el planeta només hi ha dos museus que estiguin especialitzats en pintura realista.

Un, el coneixem bé, és el MEAM de la nostra ciutat. L’altre es troba al Japó, a la localitat de Chiba, és el Hoki Museum.

Aquest any ha començat una col.laboració entre els dos museus que s’ha plasmat en una primera exposició a Barcelona que porta per títol Realisme japonès contemporani.

Es la primera vegada a Europa que es presenta una mostra sobre els més prestigiosos artistes nipons del moment en el camp de la figuració i el realisme.

L’exposició exhibeix seixanta obres en les que podem veure paisatges curosament reballats, figures femenines dotades de la sensibilitat i elegància que son elements distintius de l’art japonès i quadres que imiten els retrats modernistes fotogràfics.

En total son catorze artistes els que prenen part, entre ells, Hiroshi Noda que és el pioner, o Masayuki Hara, un altre dels de més renom.

Possiblement, alguns dels quadres ens poden semblar europeus; això és perquè aquests artistes japonesos han après la tècnica a Europa, però no per això deixen de reflectir els temes amb una delicadesa i un sentiment típicament japonès.

Aquesta és només la primera part de la col.laboració, la segona arribarà el pròxim any 2019 en el que el MEAM organitzarà una gran exposició col·lectiva amb més de 50 artistes espanyols figuratius actuals en el Hoki Museum i altres punts de referència de Japó.

De moment, la mostra de Barcelona es pot veure fins al 30 de novembre.

 

El MEAM és l’única pinacoteca europea especialitzada en art realista.

Al carrer Barra de ferro nº 5 de Barcelona.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: