RESTAURANT IKIBANA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El jardí de l’Ikibana.

Detall de l’interior.

L’estil de les taules i la vaixella.

A la dreta, una de les “illes” de taules.

Perspectiva general.

Espai i lluminositat.

El jardí des d’un altre angle.

 

L’any 1908, el Kasato Maru, un vaixell de passatgers, va arribar al Brasil amb immigrants japonesos. Amb ells van arribar també ingredients i receptes d’una terra llunyana i exòtica. Més de cent anys després, la tradició culinària nipo-brasilera té una forta identitat pròpia.

Són dues cultures que han sabut fusionar sabors, ingredients, colors i textures creant una gastronomia especial.

Doncs al número 11 del carrer del Doctor Fleming de Barcelona podem degustar aquesta gastronomia en un lloc que no és menys especial: el restaurant Ikibana.

Decorat amb tot luxe de detalls, obres d’art mural, parets amb mosaics de vidre, imatges, vídeos, música, fusta massissa tant a les taules com als bancs i sostres, i decoració floral, el lloc mereix com a mínim una visita.

Però no solament per aquesta decoració, sinó també pel jardí de la zona exterior amb un aire tropical.

Hi ha una buscada relació entre la seva cuina i la decoració que per un costat té la simplicitat de disseny asiàtic i per l’altre una elecció de colors que evoquen la naturalesa del Brasil.

En quant a la distribució pels comensals, ens trobem amb “illes” de mobles que estan concebudes com si fossin peces de fruita, amb un exterior més fosc i un interior més càlid i acolorit. L’amplitud d’aquestes illes permet ubicar-hi diverses taules que es poden modular en funció de si es tracta d’un grup o d’una parella.

I és que els 260 metres quadrats interiors donen per molt, d’aquí que l’establiment es pugui permetre aquesta decoració i versatilitat.

En quant a la carta, ofereix una variada amplitud de propostes per compartir (o no) que possibilita provar diversos plats i sabors. S’hi ofereixen tot tipus de sushi, makis, ceviches, tempures… de la barreja culinària nipo-brasilera, diguem que està més a prop de la cuina japonesa.

Encara que no és barat, val la pena visitar un lloc tan cuidat i de sabors tan variats que han aproximat Tòquio i São Paulo.

 

El seu web és https://ikibana.com/ikibana-sarria/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: