RICHARD DAVIES & THE DISSIDENTS. 21st CENTURY MAN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Farts de musica repetitiva i pesada destinada al consum massiu? Farts de gent que com que no sap cantar es dedica al rap amb peces de dubtós gust?

Si algú troba a faltar música de rock genuí i diàfan, aquí té una recomanació.

Es tracta d’un disc que com que no va en la línia de la música actualment majoritària, és possible que no tingui molta repercussió. Ens ha arribat fa poc, aquest estiu, i es tracta del debut de Richard Davies & The Dissidents que porta per títol Human traffic.

Es debut en quant a grup perquè el guitarrista i cantant Richard Davies no és un nou vingut al món musical, porta anys col·laborant amb diverses bandes, especialment londinenques, com The Snakes i Tiny Monro.

Ara ha volgut deixar d’ocupar llocs discrets per passar a primera fila oferint-nos un àlbum amb deu cançons que traspuen rock and roll i amb un estil que per donar-li energia, conté riffs i punteigs de guitarra, bones tornades i un to melòdic gens tímid.

Té referències sòniques i estilístiques d’imprescindibles del panorama rocker com Bruce Springsteen, Marc Bolan, Willie Nile, Paul Westerberg o Tom Petty, però amb la particularitat de què la intensitat de la guitarra és més gran que en els casos dels citats.

Així que els amants del rock clàssic, del so de guitarres radiants i contagioses, no creiem que s’avorreixin amb aquest disc.

Tot el tracklist és notable per l’actitud que desprenen els músics i també, no més faltaria, per la qualitat mínima que és exigible, de manera que trobaran la frescor que possiblement no percebran en altres àlbums.

El grup està compost a més de pel vocalista i guitarra Richard Davies, per Nick Beere -guitarra, piano i vocals-, Tim Emery -baix-, Chris Cannon -bateria- i Neil Scully -teclats-.

Com a mostra, el tall número quatre titulat 21st Century Man que podem escoltar al vídeo, un bon exemple de la seva música.

Qui ha dit que el rock havia mort? Richard Davies & The Dissidents -això de dissidents no és casual- ho desmenteixen amb bona nota.

Aquí tenim a Richard Davies i els seus Dissidents.

El seu twitter és https://twitter.com/rdissidents

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: