RINZI RUIZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Amor.

La mirada.

Superposició.

Trucada nocturna.

Llum de tarda a Los Angeles.

Reflex.

Retirada nocturna.

Boira doble.

Geometries de llum.

Des de la finestra.

 

Rinzi Roco Ruiz, conegut simplement com Rinzi Ruiz, és un fotògraf nascut a Manila però que va créixer i es va educar als Estats Units (Califòrnia).

Al Pasadena Community College va estudiar belles arts i a l’Institut d’Art de Los Angeles disseny gràfic i animació. Va ser en aquesta última disciplina, el disseny gràfic, on va començar a guanyar-se la vida.

Durant les vacances feia fotografies -com tots- però en el seu cas aquest fet intranscendent i lúdic es va acabar convertint en una passió: li encantava explorar el món fotogràfic, aprendre més sobre les càmeres, i quan més investigava més li cridava l’atenció.

A través de les seves atractives fotografies -generalment en blanc i negre-, tracta de capturar un moment, una emoció, allò que és mundà, urbà, i ho fa amb un atractiu domini de la llum.

Ruiz diu que una gran part de la fotografia és aprendre a veure, cosa que no és tan fàcil i pren el seu temps, es troba constantment en el procés d’aprendre a veure realment, que no és precisament allò que nosaltres o ell mateix percebem a primer cop d’ull.

El cert és que amb la seva passió per capturar moments, sempre sembla estar en el lloc adequat en el moment adequat. Té un ampli portafoli amb imatges preses des de Los Angeles fins a Barein, i es sorprenent la capacitat que té per reflectir les llums de la ciutat (sigui dia o nit): imatges robades de persones en restaurants o bars banyades per un raig de llum a retrats de gent de mirada distreta, son moments capturats dins d’un estil fotogràfic molt personal.

 

Rinzi Ruiz és un mestre jugant amb la llum de la ciutat. A més, té altres activitats fotogràfiques com reportatges de noces.

El seu web és https://www.rinziruizphotography.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: