ROBERT BERLIN A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Arashiyama 18.

Kiyomizu Dera.

Higashiyama.

Arashiyama 10.

Kiyomizu.

Arashiyama 3.

Arashiyama 4.

 

Avui parlem d’un fotògraf canadenc, Robert Berlin, un artista molt personal que explora el vestigis del moviment, les abstraccions que podem trobar en ell, els colors borrosos i les formes de l’ombra.

No es pot dir doncs que sigui un fotògraf realista, però tampoc no és abstracte, la seva obra ocupa un espai on el moviment, el temps i el cos donen pas a una visió o un rastre de sí mateix. Es una curiosa desconstrucció d’aquests elements.

El propi artista ha declarat que pinta a través de la fotografia i fotografia des del punt de vista d’un pintor perquè el resultat no sigui ni pintura ni fotografia sinó alguna cosa més que se situa entre els dos mitjans.

Ara tenim l’oportunitat de veure la seva obra perquè està exposant a Barcelona, concretament a la Galeria Contrast.

En aquest cas el que podem contemplar és una mostra de fotografies que va fer en un viatge al Japó.

En l’exposició podem veure el que apuntàvem abans: com captura el moviment en un instant concret. A més, les seves imatges tenen un efecte evocador del silenci, una cosa que està lligada a la cultura nipona i a la filosofia del Sintoisme.

Berlin crea una obra fotogràfica molt particular on el color i la forma estan tractats de manera que el seu treball adopta aquell estil pictòric al que ens referíem abans. Si contemples una imatge seva a una determinada distància, no sabries dir si és un quadre o una fotografia.

Son imatges on el pas del temps i la fugacitat es troben, on la naturalesa apareix i les composicions contraposen el Japó més tradicional amb aquell més contemporani.

Davant d’uns retrats capturats amb subtilesa, Robert Berlin ens convida a la reflexió i a una visió molt íntima i personal sobre el concepte de tranquil.litat i quietud.

Fins al 22 d’abril.

El web de la Galeria Contrast és http://www.galeriacontrast.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: