ROBERT BÖSCH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Llac Stelli. Suïssa.

Corvatsch, Suïssa.

Regió de Gotthard, Suïssa.

La Vall de la Mort. Estats Units.

El viaducte Langwieser, Suïssa.

Fitz Roy. Patagonia.

Cap a l’Everest. Nepal.

Engadin, Suïssa.

Ueschinen, Suïssa.

Marrakesh, Marroc.

 

El suïs Robert Bösch és geògraf però s’ha fet famós com fotògraf, disciplina en la que porta una llarga trajectòria treballant per la publicitat, la indústria i els mitjans de comunicació.

A més, ha publicat les seves fotos en llibres, catàlegs, diaris i revistes. A Stern, Geo, Spiegel o National Geographic, entre d’altres, es poden veure treballs de Bösch.

Amb un dels seus llibres, Mountaineering – The Temptation of The Unknown (Anar a muntanya – la temptació d’allò que és desconegut) va guanyar el premi internacional de llibres de muntanya. Però a part dels temes a l’aire lliure, també ha fet reportatges sobre centrals hidroelèctriques, vies de ferrocarril o la cursa de cavalls White Turf de Saint Moritz.

També ha guanyat el Premi Especial Eiger en la secció de fotografia alpina i no cal dir que les seves fotografies han sigut exposades en diverses galeries i museus.

A més és escalador i per això està familiaritzat amb ascensions extremes a moltes muntanyes de tot el món.

Els seus viatges i expedicions l’han portat a tots els continents on ha escalat muntanyes tant conegudes com l’Everest on va anar amb una missió com fotògraf. Es evident que li agrada l’aventura.

Aprofita aquestes escaldes extremes per fotografiar-les i això no sols li permet documentar els riscs dels alpinistes sinó obtenir impressionants imatges de llocs on la immensa majoria de la gent no posarà mai el peu.

En aquesta línia, per retre un homenatge a l’explorador Edward Whymper i el seu equip, que van ser els primers que van pujar al cim del Matternhorn (Cervino) fa un segle i mig, la marca suïssa de material de muntanya Mammut li va encarregar la fotografia de la seva campanya pel 2015.

 

Aquest és Robert Bösch. El seu web és: http://www.robertboesch.ch/en/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: