ROBERTO NISTRI

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El bany dels homes sants.

Rosats.

Blaus.

Visió d’Etiòpia.

A cavall a la planura.

Retrat de Varanasi.

Raigs de llums.

Retrat de Varanasi.

Nen Mursi.

Donegal, Irlanda.

L’estret.

 

Pot estranyar que un guanyador dels Premis Internacionals de Fotografia sigui biòleg. Es tracta de romà Roberto Nistri. Però no és un nou vingut, ja fa vint anys que es dedica de manera professional a allò que l’apassiona que és la fotografia per damunt de la biologia.

Va començar per la fotografia de Natura, sent com era i és un amant dels paisatges naturals i de la vida aquàtica. Posteriorment es va dedicar també a la fotografia de viatges, al reportatge i al retrat. Com es veu, ha acabat tocant diversos aspectes de l’art fotogràfic.

Ha treballat per un munt de diaris, tant italians com internacionals, que inclouen publicacions com  ”Heron”, “Class”, “L’Espresso”, “My Aquarium”, “National Geographic Italy” , “Traveller” , “Modern Woman”, “The Friday of the Republic”, i també per editors com De Vecchi , Locksmiths, Joints and Mondadori.

Les seves fotografies s’han publicat per tot el món, en webs, revistes i llibres. També ha col.laborat amb entitats públiques italianes com la Regió de Lazio, la Universitat de Roma, el Musueu Friuli d’Història Natural i el Ministeri de Medi ambient.

Ha compaginat l’activitat fotogràfica amb l’escriptura, publicant articles sobre diversos temes en diaris i ha editat llibres de fotografies que han sigut traduïts a varis idiomes.

Des de fa anys també organitza cursos de fotografia tant a Itàlia com a l’estranger.

En molts dels seus viatges s’ha centrat en documentar grups ètnics i pobles que estan amenaçats pel progrés i per especials condicions polítiques i socials en els últims anys en països com Etiòpia, Kenya, India, Irlanda del Nord i el Líban.

Ha fet també un projecte fotogràfic titulat En el salvatge món dels escriptors pel qual va fotografiar en una actitud natural als més famosos narradors italians. El projecte es va convertir en una exposició a Roma que aviat es va portar a altres llocs d’Itàlia i d’Europa i que ha sigut recollit en un llibre.

Fa uns mesos es va emportar el premi a la millor imatge individual en un portafolio sobre cultures que desapareixen i d’altres que emergeixen. Es la fotografia amb la que s’obre aquesta ressenya.

 

El fotògraf -i biòleg- Roberto Nistri.  El seu web és: http://www.robertonistri.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: