ROCK: SIXPENCE NONE THE RICHER. KISS ME

Sixpence None the Richer és un grup nord-americà fundat fa ja una vintena d’anys a New Braunfels, Texas.

Un fet curiós d’aquest grup és que se l’engloba dins l’amplitud del món rock, amb un estil anomenat rock cristià. Aquest no és més que música interpretada per cantants i grups que son cristians i que sovint interpreten cançons amb lletres que tenen a veure amb la fe cristiana.

L’any 1997 van editar el seu tercer àlbum que tenia per nom el mateix del grup: Sixpence None the Richer, del qual es va extreure el single Kiss me.

Aquesta cançó va tenir gran èxit a tot el món: va arribar fins al número quatre tant a la classificació de singles al Regne Unit com a la classificació canadenca. A Austràlia va ser número 1.

També va ser la seva cançó que millor ha venut al seu país, Estats Units on van ser número dos durant sis setmanes. Si no van aconseguir arribar al número 1 va ser perquè en el seu camí es van creuar les molt conegudes Believe de Cher, No Scrups de TLCs i el Livin’ la vida loca de Ricky Martin. Tot i que a causa d’aquests ossos durs de rosegar es van haver de conformar amb el número dos, la cançó va estar molt de temps a les llistes: vint-i-quatre setmanes entre els deu primers i trenta cinc en total a la classificació. Finalment, el single va acabar com un dels sis mes venuts, per sobre d’altres cançons que, en canvi, sí havien arribat al número 1.

Al video, a part d’escoltar Kiss me, podem veure imatges tant en una pantalla a l’aire lliure com en un aparell de televisió portàtil de la pel.lícula She’s all that i de la sèrie televisiva Dawson’s Creek; el motiu és degut a que tant en la pel.lícula com en la sèrie, la cançó formava part de la banda sonora.

La lletra, que en aquest cas, no té ninguna referència religiosa, diu:

“Oh kiss me out of the bearded barley,
Nightly , beside the green, green grass
Swing, swing, swing the spinning step
You’ll wear those shoes and I will wear that dress

Oh, kiss me beneath the milky twilight
Lead me out on the moonlit floor
Lift you open hand
Strike up the band, and make the fireflies dance
Silvermoon’s sparkling,
So kiss me

Kiss me down by the broken tree house
Swing me , upon its hanging tire
Bring, bring , bring your flowered hat
We’ll take the trail marked on your father’s map”.

“Oh, fes-me un petó fora de l’espès ordi; cada nit, al costat de l’herba verda. Balla el swing girant el pas, portaràs aquelles sabates i jo portaré aquell vestit. Oh, fes-me un petó sota la palida llum del crepuscle, portam a la pista de ball il.luminada per la lluna, aixeca la teva ma oberta i fes que l’orquestra comenci a tocar per fer ballar les lluernes. La lluna de color de plata està espurnejant, fes-me un petó. Fes-me un petó sota la casa de l’arbre trencat; balla el swing amb mi sobre la coberta, porta el teu barret florit i prendrem el sender marcat al mapa del teu pare”.

El web del grup és: http://www.sixpencehq.com/

Imagen de Sixpence None The Richer

La cantant Leigh Nash i el guitarrista i compositor Matt Slocum son la base de Sixpence None the Richer.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: