ROSSINI. LA DONNA DEL LAGO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

 

Carmen Giannattasio és una de les millors sopranos joves que ha donat la música clàssica italiana aquests darrers anys.

Tot i que aquesta cantant d’Avellino s’havia especialitzat en literatura i llengua russa, no li va costar gaire fer-se notar com a excel.lent cantant. L’èxit li va venir a començament de la dècada passada.

En el video que adjuntem, la podem escoltar interpretar l’última escena de l’òpera de Rossini La donna del lago, obra que aviat complirà 200 anys:

A la cort, Elena (Carmen Giannattasio) intenta aproximar-se al rei Jaume i un misteri li és revel.lat: Uberto i el Rei Jaume son la mateixa persona (Uberto li havia declarat el seu amor sense donar-se a coneixer com a rei). Es el conegut rondo final Tanti afetti in tal momento!.

El compositor Rossini és un dels grans de l’òpera italiana, sobre tot en l’estètica de l’anomenat bel canto (Giannattasio fa una gran demostració d’aquesta tènica en aquest esplèndid rondo) de començaments del segle XIX, gènere que realça la línia melòdica vocal sense descuidar, és clar, els altres aspectes musicals.

 

Rossini, un dels grans compositors operístics italians.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Carmen Giannattasio és una de les millors sopranos joves que ha donat la música italiana.

El seu facebook és https://www.facebook.com/carmengiannattasio/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: