SANTA EULALIA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Santa Eulalia, un dels establiments emblemàtics de Barcelona.

L’espai és ampli i còmode pel comprador.

El defineix l’elegància.

Detall d’un espai dedicat a complements per dona.

I aquí tenim una disposició d’articles per home.

Un dels racons de la botiga…

… i aquest altre.

Les escales que condueixen al primer pis.

No tot és compra. Aquí es pot esmorzar, dinar o prendre el te o un cafè…

… fins i tot en una terrassa tant agradable com aquesta.

 

Al Passeig de Gràcia 93 trobem una de les botigues més antigues de Barcelona: Santa Eulàlia.

Aquesta és una tenda centenària doncs va ser fundada el 1843 i des de 1870 pertany a la mateixa família, els Sans, sent Luis l’actual gerent.

El negoci es va desenvolupar durant tot el segle XIX i gairebé la primera meitat del XX al carrer de la Boqueria/Rambles, al costat de l’ermita de Santa Eulàlia (heus aquí la raó del seu nom) i no va ser fins al 1943 que els Sans el van traslladar al Passeig de Gràcia.

L’any 1995 va tancar la tenda gran, la del número 60 del passeig i tot el negoci es va traslladar al número 93 on des de 1944 es trobava la tenda per homes i la sastreria.

I és aquí, al número 93, on s’ha produït tota la remodelació a càrrec de l’interiorista William Sofield qui ha recuperat mostradors, llums, miralls  i altres element de les antigues botigues per barrejar-los amb un esplèndid diseny contemporani. Sofield ja sap el que es fa doncs va treballar per gent de la moda tant important com Yves Saint Laurent, per exemple.

El resultat és un espai on el disseny i l’elegància es combinen a la perfecció per donar aquest segell de classe a una botiga que es tot un simbol en un dels passeigs amb més distinció de la nostra ciutat, un lloc per sibarites on no només es pot comprar sinó també menjar en un saló amb terrassa ajardinada on la cuina és a cura de la xef Sylvia Quintero qui s’ocupa també d’un restaurant Ritz-Carlton. Es pot demanar més?

Amb motiu de la inauguració de la tenda remodelada el 2011, Santa Eulalia va voler celebrar amb la ciutat el començament d’aquesta nova etapa i ens va obsequiar amb aquest espectacle on la façana de l’edifici es va convertir en una pantalla gegant:

Cliqueu aquí per accedir al web de Santa Eulalia.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: