STEPHEN ALVAREZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Nit a l’Illa de Pasqua. Via Làctia.

Trenc d’alba a l’Illa de Pasqua.

Sèrie Subterranis de París.

Sèrie Subterranis de París. Grafitti.

Sèrie Subterranis de París. Pedrera de Val-de-Grâce.

Roques a Madagascar.

Dunes a Omani.

Cova marina.

Salt d’aigua interior.

 

Stephen Alvarez és un fotoperiodista que realitza històries visuals sobre exploració, cultura, religió i les conseqüències de la guerra. Des de mitjan la dècada dels noranta que col.labora amb National Geographic.

Les seves fotografies han guanyat premis i han format part d’exposicions internacionals.

Alvarez ha cobert reportatges sobre arqueologia amb les seves fotografies al Perú , sobre la conservació de la jungla a Surinam, sobre la investigació de la pluja tropical a Costa Rica i l’exploració de coves a Borneo, Mèxic, Belize, Nova Guinea, Canadà i els Estats Units.

Per ampliar el tipus de treball que fa: la seva primera feina per National Geographic va ser pujar a més de sis mil metres als Andes del Perú per fotografiar el cobriment d’una mòmia inca de cinc-cents anys d’antiguitat. Després va documentar l’exploració de les coves de Sarawak, a Borneo, en un esforç per ajudar a la seva conservació. A Belize va cobrir una expedició per la jungla per fer un mapa de Chiquibul, la més llarga cova d’Amèrica Central.

També ha fotografiat l’expedició a Krubera, la cova més profunda del món, a la costa del Mar Negre. A Nova Guinea va prendre part en una perillosa expedició a les coves de Nova Bretanya. I ha fotografiat els moai de l’Illa de Pasqua sota la Via Làctia.

Continuant amb les seves exploracions de les profunditats, ha fotografiat les sorprenents catacumbes de la zona de París.

Ha documentat també els Maya i els seus rituals religiosos a Amèrica Central i la seva feina s’ha exposat a França.

També ha treballat en el projecte personal de documentar la violència a la frontera del Sudan amb Uganda.

Apart de fotografia, fa films i vídeos. Com exemple, aportem aquest en el que ens mostra una part de la bellesa dels dominis de la Universitat del Sud a Sewanee, Tennesee. Alvarez va passar un parell de mesos capturant imatges sobre aquest lloc especial des del trenc d’alba a Green’s View fins a la nit quan cau sobre la All Saint’s Chapel:

 

Com es veu, Alvarez porta una vida gens avorrida. Quan no està de viatge viu aquí, a Sewanee, amb la seva dona i els seus dos fills.

El seu web és: http://alvarezphotography.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: