STEVE HACKETT. IN MEMORIAM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Stephen Richard Hackett, conegut simplement com Steve Hackett, és un guitarrista anglès que va saltar a la fama com component d’un dels més grans grups de la història del rock: Genesis.

La seva carrera la va començar en un altre grup, Quiet World, amb el que va fer la seva primera gravació l’any 1970.

Aquell mateix any va llegir un anunci a la premsa sobre que hi havia un grup que necessitava un guitarrista. El grup era, evidentment, Genesis. Li van fer una prova i aquell mateix any va ingressar a la banda.

D’aquesta manera tindria l’honor de formar part d’una de les alineacions mítiques de la música rock doncs en aquell moment Genesis estava format, a part de per ell, per Peter Gabriel, Phil Collins, Mike Rutherford i Tony Banks, un quintet d’autèntic luxe.

Va estar amb ells durant set anys en els que va enregistrar vuit àlbums. Va deixar el grup al 1977 per iniciar una carrera en solitari pel seu desig d’expressar-se artísticament amb més llibertat i per la mala relació que tenia amb el teclista Tony Banks.

L’any 2015 es van complir quaranta del seu primer disc com solista. Va ser al 1975 que el va gravar combinant-se aleshores amb la seva feina a Genesis. Durant aquests quaranta anys i escaig Hackett ha ofert una àmplia discografia que ha estat molt reconeguda encara que no ha obtingut l’èxit que va tenir quan tocava a Genesis.

La peça que escoltem correspon a l’àlbum que va editar al 1999, Darktown. Es un disc en el que Hackett va donar un punt d’inflexió prioritzant els seus sentiments i sensacions per sobre de les pressions comercials doncs va considerar que la inspiració personal havia de ser més potent.

La cançó és el tall número onze del disc i porta per títol In memoriam. Aquí veiem a Hacket no solament tocant la guitarra sinó també recitant.

“Who needs all the endless lies
That serve to keep the world alive
To taste the sweetness of the grave
And not regret mistakes I’ve made

In memoriam”.

Qui necessita totes les infinites mentides que serveixen per mantenir viu el món? Per provar la dolçor de la tomba i no lamentar els errors que he comès.

In memoriam...”.

 

Steve Hackett en una imatge actual. Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El seu web és: http://www.hackettsongs.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: