STEVE RAYMER

                   – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Chicago.

Neu a Sant Petersburg.

Posta de sol a les Seychelles.

 Noies hawaianes ballant el hula kahiko.

El cràter volcànic de la muntanya Santa Elena, a l’estat de Washington.

Llac Murray, a Papua, Nova Guinea.

Fam a Bangladesh. Mare i fills esperen l’arribada d’aliments.

Fumant opi a Tailàndia. 

Coronel soviètic cridant traïdor a un manifestant prodemocràcia a la Plaça Roja de Moscou el 1990. Un any després l’URSS deixaria d’existir.

Banyant-se al Nil.

 

Que ningú s’espanti. La fotografia de l’encapçalament no es tracta de ninguna catàstrofe o d’un atemptat terrorista sinó simplement de la ciutat de Chicago (o, més bé, d’alguns dels seus gratacels) envoltats pels núvols.

La fotografia és del prestigiós fotoperiodista Steve Raymer.

Raymer no és solament fotògraf, és també professor a la Universitat d’Indiana, a Bloomington, i ha publicat diversos llibres.

El seu estil de fotografia sobre temes socials on el color és tan protagonista com l’assumpte li han donat una personalitat molt marcada en el seu àmbit.

Ha viatjat moltíssim (ha estat a gairebé en cent països), especialment a l’Asia (prop de trenta viatges al subcontinent indi) i és un bon coneixedor de Rússia perquè va fer estudis sobre assumptes soviètics i russos a la Universitat d’Stanford.

Ha rebut molts reconeixements, un dels més sonats va ser quan el van nomenar Fotògraf de Revista de l’any -perquè és un dels més importants premis de fotoperiodisme que es lliuren- pel seu reportatge sobre la crisi de fam global de l’any 1976.

Una altra mostra del seu prestigi és que ha donat i dóna classes a un munt de llocs: als Estats Units -abans citàvem Indiana-, Gran Bretanya, Rússia, Polònia, Xina, Índia, Malàisia, Singapur, Filipines, Hong Kong i Vietnam. Com es veu el seu reconeixement és global, planetari.

 

Steve Raymer, un mestre de la fotografia.

El seu web és: http://www.steveraymer.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: