SUPER SUPER BAR

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

A la cantonada dels carrers Esparteria 14 i Calders 8, es troba el Super Super Bar.

Es un establiment de sostre alt…

… on els llums juguen el seu paper utilitari i estètic…

…  i on les cadires juguen amb estils i colors diferents de manera desenfadada.

Vista de la barra.

Baixant unes escales arribem a un espai no menys interessant: la bodega.

Un dels racons de la bodega.

 

En ple barri del Born, just a la cantonada del carrer Calders amb Esparteria, crida l’atenció un establiment  per les grans vidrieres que llueix. Té un nom ben curiós i que és tota una declaració de principis: Super Super.

Estèticament, es tracta d’un local amb una decoració d’influències d’estil industrial, estètica que resulta acollidora i càlida en barrejar hàbilment fusta i pedra (ha estat un treball realitzat per Zaga Arquitectura, empresa formada pel dinàmic duet d’arquitectes Nicolás Markuerkiaga i Emílio Fernández).

Això és el que podem apreciar a la planta a nivell de carrer que és on es troba el bar, però si baixem per unes escales ens trobem amb un espai diferent: es tracta d’una bodega condicionada per servir de menjador amb parets on també llueix la pedra que compta amb una il.luminació tènue amb espelmes en alguns forats de la paret. Això proporciona a aquest espai un ambient especial. Es una zona molt adequada per col.locar alguna taula ampla que permeti atendre grups. I una curiositat: aquesta bodega es troba pràcticament a sobre d’uns dels punts per on passava l’històric Rec Comtal que abastia d’aigua la ciutat, és la vella zona de Barcelona on trobem tants noms d’oficis en els carrers, molts dels quals necessitaven tenir a prop l’aigua del rec per poder funcionar.

En quant al tema purament de restauració, el Super Super ens ofereix una oferta molt variada de begudes, siguin vins negres, blancs i caves. A la carta estan representades les denominacions d’orígen més importants d’Espanya amb una diferència de preus suficient com perquè es puguin adaptar a totes les butxaques. A més, també es poden trobar vins ecològics.

La cervesa que tenen és “Alhambra”, i serveixen canyes amb un dit d’escuma per mantenir-ne el sabor adequat; son cerveses fresques i intenses, tot un plaer.

En quant a la carta de menjars, està formada per productes de qualitat entre la que destaca la xarcuteria ibèrica amb saborosos pernils i formatges. Es també molt recomanable el carpaccio de bacallà i el polp.

El concepte del Super Super és treballar i donar a conèixer productes de qualitat, fixant-se especialment en els de proximitat. Tots el embotits que tenen son de bellota perquè treballen amb el millor proveïdor d’embotits i pernils d’Extremadura, tota una garantia que qualitat; tant, que de fet son les tapes estrella del local.

També hem citat el bacallà. Doncs bé, col.laboren amb gent de La Ribera perquè els proporcionin làmines de llom de bacallà de gran qualitat pel recomanat carpaccio que té una condimentació molt cuidada: el maceren amb oli d’oliva verge amb tàperes per donar-li un toc de fortalesa que combini amb la textura del peix dessalat. I això és només una mostra de com es cuida aquí el producte que s’hi serveix.

Obviament, amb una cura com aquesta, un bon pa és imprescindible i més en un lloc on les tapes son les reines; així que el tema forn queda cobert per Baluard, una fleca de prestigi i que, a més, demostra l’interès de Super Super pels productes de proximitat.

De manera que aquest és un espai on es pot prendre des d’un vermut fins a un dinar o sopar, passant per un gin tonic, si s’escau.

Un altre dels elements que conformen l’ambient del Super Super és el musical, més “tranquil” per la tarda amb els últims discs de música indie, que amb el pas de les hores va evolucionant per acabar la nit amb música més moguda.

Així que molt de compte amb els qui passin per davant del carrer Calders nº 8, que no s’equivoquin perquè des de fora és possible que només sàpiguen veure un bar de tapes. El Super Super és molt més que això, és un lloc on la qualitat del producte es cuida al màxim, fins al punt que podem parlar d’autèntiques delicatessen, un lloc pensat per paladars exigents.

Super Super, tota una declaració d’intencions.

El seu web és: http://www.supersuperweb.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: