SWAB. FIRA D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Anne Beentjes. De la sèrie Una estranya invasió.

Larissa de Jesús Negrón. Paisatge d’una migranya.

Angela Lane. Home Sweet Home.

Emmanuelle Castellan. La cançó.

Karolina Balcer. Instal·lació Sola a Casa.

Aldo Salucci. Lloros voladors.

Alicja Wroblewska. Organisme microscòpic marí.

Ondrej Drescher. Gira-sols.

 

París-Barcelona: si el segon cap de setmana de setembre vam poder assistir al Champ de Mars a la Fira d’Art Paris centrada en l’art contemporani, els amants de l’art i, especialment del mencionat contemporani, han d’anotar una cita pel segon cap de setmana d’octubre, solament que aquesta vegada no és a la capital de França sinó a la capital de Catalunya.

En efecte, es tracta de SWAB, la fira d’art contemporani de Barcelona, un projecte independent -no té relació amb el de París- que va néixer el 2006 com plataforma d’experimentació de propostes artístiques emergents. I cada any va a més.

Swab es defineix com fira boutique, prevalent la qualitat de la programació artística i la proximitat del projecte amb el públic. El tracte humà i l’accessibilitat a la cultura esdevenen prioritats en una cita que busca, sobretot, trencar amb l’hermetisme que sovint envolta el món de l’art contemporani i compartir amb Barcelona les últimes tendències de l’escena artística internacional. El comitè de selecció, els comissaris col·laboradors i la direcció de la fira aposten per les propostes més fresques del panorama artístic emergent, reflectint les últimes tendències del moment i donant visibilitat a projectes joves i innovadors.

A més, cada any Swab planteja un programa de premis i adquisicions que donen suport als artistes expositors de la fira. Edició rere edició, Swab amplia les seves aliances amb col·leccions públiques i privades, per així inserir-se en el sistema del col·leccionisme local i posar en contacte a creadors i compradors d’art.

I més enllà dels premis i adquisicions per part d’empreses i col·leccions privades, Swab porta a terme un programa de col·leccionistes que, mitjançant activitats paral·leles a la fira i tours organitzats, implica els col·leccionistes locals i internacionals més rellevants del context artístic actual.

Fundada per l’arquitecte i col·leccionista Joaquín Diez-Cascón, Swab és un esdeveniment que congrega a unes vuitanta galeries del panorama internacional i funciona com punt de trobada del sector cultural a escala global.

Amb tretze edicions a la seva esquena, la fira manté al 2021 la seva missió de donar projecció als espais i disciplines que estan traçant el curs de l’escena de l’art dels pròxims anys. L’edició d’aquest any té lloc del 7 al 10 d’octubre.

Encara que l’edició virtual de l’any passat va ser un èxit, com és lògic, enguany es reprèn el seu format presencial per poder estar més a prop de la gent i mostrar la força i el color del talent sorgit a l’ombra de la pandèmia -a dalt podem veure un brevíssim tast-.

Així que aquest pròxim 7 d’octubre, al Pavelló Italià de MontjuïcSWAB donarà la benvinguda a vuitanta galeries locals i internacionals, amb una novetat: sis espais d’Europa de l’Est mostraran les últimes propostes del panorama emergent europeu.

D’aquesta manera SWAB reafirma la seva missió de ser plataforma per al talent jove, una finestra per donar visibilitat a l’art resultant d’una “nova” situació mundial.

Per cert, per aquells que no ho sàpiguen d’anys anteriors, Swab dedica una zona de la fira als amants de l’art més joves, Swab Kids, un espai obert en el qual els nens podran experimentar amb la seva creativitat.

No hi ha doncs excusa, la fira d’art contemporani de Barcelona està oberta a tothom, independentment de l’edat que tingui.

Es web de SWAB és https://swab.es/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: