TEN YEARS AFTER. LOVE LIKE A MAN

               – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

De tant en tant anem recordant aquí artistes o grups d’una llarga trajectòria musical.

Avui toca el torn dels Ten Years After, una banda de rock britànica que va ser famosa especialment a final dels anys seixanta i començament dels setanta.

Musicalment, els anys seixanta van veure aparèixer grups com Cream, el ressorgiment del blues i la configuració d’un rock més psicodèlic. En aquest context de renovació van anar sortint noves bandes entre les quals van destacar, en aquell moment, els esmentats Ten Years After.

Es van donar a conèixer el 1967 al festival de jazz i blues de Windsor i ràpidament la seva fama va anar en augment. A més van ser molt prolífics doncs en un espai de temps relativament curt van editar fins a cinc àlbums durant aquells últims anys de la dècada.

Nosaltres ens fixem en el cinquè, titulat Cricklewood Green, enregistrat a final del 1969 i publicat el 1970.

Conté un single, també publicat el 1970, que porta per títol Love like a man. Va ser un dels primers èxits com a tal disc senzill perquè els TYA eren més de longplays que de singles, com ja hem vist.

La cançó va ser escrita pel cantant, guitarra i leader del grup, Alvin Lee i va ser produïda per la pròpia banda sent un exemple de la bona música que feien, molt treballada i amb llargs desenvolupaments (molta més música que lletra).

Lee canta:

 

“You rolypoly
All over town
But you come on back to me
When things are down
Love like a man
Love all you can
Your satisfaction
Is growing less
If you come on back to me
Use my address and let you
Love like a man
Love all you can

 

You are the woman
You can’t deny
You look so good to me, girl
You make me high

I’ll tell you something
I think you know
When you flash those eyes at me
All systems go and let you
Love like a man
Love all you can”.

 

Tu, estupenda, estàs vagant per tota la ciutat però tornes a mi quan les coses es posen malament.

Estima com un home, estima tot el que puguis.

La teva satisfacció està anant a menys; si tornes a mi, vine a casa meva.

Estima com un home, estima tot el que puguis.

Ets la meva noia, no es pot negar, i et trobo tan bonica  que em poses a cent. Et diré una cosa que crec que ja saps: quan em mires amb aquests ulls tot el cos se’m posa en funcionament.

Estima com un home, estima tot el que puguis”.

 

Aquests eren els Ten Years After de la seva època daurada. Asseguts d’esquerra a dreta: Chick Churchill, Alvin Lee i Ric Lee; dempeus, Leo Lyons.

Cinquanta anys després continuen gravant però lluny de la fama que van tenir aleshores. A més, al 2013 va morir Alvin Lee. D’aquella època sols queden al grup Chick Churchill i Ric Lee.

El seu web és http://www.ten-years-after.co.uk/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: