THE CRANBERRIES. JUST MY IMAGINATION

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


A finals del anys vuitanta, dos germans irlandesos, Noel i Mike Hogan va decidir fundar un grup. El seu nom: The cranberry saw us, però finalment el van canviar per The Cranberries (en català vol dir els nabius. Un nabiu és el fruit d’algunes plantes silvestres).

Com que els dos germans eren guitarristes, van ampliar la banda amb un bateria i un cantant. Aquest cantant va durar poc i van contractar una cantant, Dolores Mary Eileen O’Riordan, la coneguda veu femenina del grup amb la que van arribar a l’èxit.

Els anys noranta van ser la millor època del Cranberries fins que van decidir deixar-ho l’any 2003. A partir d’aquell moment, els seus components van continuar la seva carrera musical en solitari. No obstant, l’any 2009 van decidir reunir-se de nou i fins al 2017 han estat cantant i actuant, fins i tot havien tornat a gravar un disc. La mort de Dolores O’Riordan a començament de 2018 sembla haver posat punt final definitiu a The Cranberries.

La cançó que podem escoltar al vídeo és de l’any 1999 i forma part del quart àlbum del grup titulat Bury the Hatchet, un dels més exitosos de la banda. La peça va ser el tercer single que es va extreure del disc i es diu Just my imagination.

“There was a game we used to play
We would hit the town on Friday night
And stay in bed until Sunday
We used to be so free
We were living for the love we had and
Living not for reality

It was just my imagination.

It was just my imagination.

It was just my imagination.

There was a time I used to pray
I have always kept my faith in love
It’s the greatest thing from the man above
The game I used to play
I’ve always put my cards upon the table
Let it never be said that I’d be unstable.

It was just my imagination.

It was just my imagination.

It was just my imagination”.

“Hi havia un joc que acostumàvem a jugar. Érem els reis de la ciutat els divendres per la nit i després ens quedàvem al llit fins diumenge. Érem tant lliures i vivíem per l’amor que ens teniem, però no vivíem de la realitat. Era només la meva imaginació, era només la meva imaginació, era només la meva imaginació. Va haver-hi un temps en el que pregàvem i jo sempre havia mantingut la meva fe en l’amor, és la cosa més gran per sobre de l’home. En el joc que jugàvem sempre vaig posar les cartes sobre la taula perquè no es pogués dir que jo era una inestable. Era només la meva imaginació, era només la meva imaginació, era només la meva imaginació”.

The cranberries probablement ja no tornaran a actuar mai més sense Dolores O’Riordan. No obstant, ara publiquen un àlbum commemoratiu dels 25 anys del seu primer disc. L’han pogut acabar de gravar perquè O’Riordan ja havia deixat enregistrada la seva inconfusible veu.

El seu web és http://cranberries.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: