THE EGG LAB

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

The Egg Lab.

Es un espai molt acollidor.

Detall de la decoració.

Un dels angles del local.

En aquesta barra es preparen els cafès.

Racó amb sofà.

La terrassa.

 

En molts locals de restauració podem llegir la paraula brunch. De fet, es tracta de la unió de dos paraules anglosaxones, breakfast i lunch, cosa que vol dir que és una barreja d’esmorzar i dinar. No és un invent d’ara perquè va néixer a finals del segle XIX a Anglaterra per fer-se molt popular, ja durant el segle XX, als Estats Units.

A Barcelona tenim un quants exemples i un dels que més val la pena és el d’un local que es troba al número vuitanta del carrer Sepúlveda. Es The Egg Lab.

Tot i el nom, no es tracta de ninguna franquícia nord-americana sinó d’un negoci barceloní que ja va per la tercera generació. Al barri (el de Sant Antoni) el coneixen bé doncs antigament era la Granja Giol, però fa pocs anys va ser sotmès a un procés de reconversió i modernització per esdevenir fent honor al seu actual nom en un laboratori d’ous de qualitat.

Ara llueix una estètica d’estil industrial i minimalista molt acollidora amb tonalitats càlides a les parets i el mobiliari. I és lluminós, cosa que sempre s’agraeix per aquest ambient.

Gastronòmicament, no cal dir que trobem dos elements bàsics: l’ou i el pa que, pels que tinguin curiositat, direm que venen respectivament de Calaf, de la comarca de l’Anoia, i del Forn Sant Josep, de Barcelona.

Els ous els preparen a la benedictina, poché, molt ben cuinats. Aquests ous a la benedcitina són de diverses formes, tipus i sabors, així que n’hi ha per escollir i, naturalment, no venen sols, si no, no seria un brunch: per exemple, el Chicken Benedict ve amb un apetitós pollastre tendre però també cruixent.

També trobarem d’altres plats com torrades d’alvocat o la Pastrami Western Toast que està feta amb un deliciós pastrami casolà; són recomanables les patates fregides de moniato que vénen amb una saborosa maionesa fumada.

Si ens agraden plats més dolços, podem optar per els que porten canyella, alguns venen amb salsa cremosa de vainilla i melmelada de fruites, també trobarem la torrada francesa o les creps de poma dolça. Vénen amb pomes caramel·litzades. De tota manera, la carta no és curta, així que podem triar i remenar per escollir el plat que més se’ns ajusti. Per cert, alguns plats estan pensats per als vegans.

I també tenen diverses opcions de cafès, lattes especials, per exemple de sàlvia, així com còctels que poden ser sense alcohol i sucs frescs.

Així que aquells que els agradi el brunch, ja saben, un dels llocs més recomanables de Barcelona és The Egg Lab.

El seu web és https://www.the-egglab.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: