THE PIANO GUYS. ARWEN’S VIGIL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

La història del grup The Piano Guys és un bon exemple de la potència que tenen avui dia les xarxes socials.

Aquest grup americà compost per Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Paul Anderson i Al van der Beek. va guanyar popularitat a través de YouTube quan van començar a penjar versions amb música de piano i violoncel de peces clàssiques i populars. Es van preocupar de què la música que interpretaven estigués acompanyada per un vídeo fet molt professionalment que corria a càrrec de Paul Anderson.

Amb aquest sistema de treball els seus primers quatre àlbums d’estudi van arribar al número 1 del Billboard nord-americà, tant en la classificació de música New Age com en la de música clàssica.

I com es van formar? Doncs per casualitat. Paul Anderson regentava una tenda de pianos a St. George, Utah. Un dia va entrar a la tenda Jon Schmidt per preguntar si podria practicar allí amb un dels pianos per un concert que havia de donar. Mesos després, Paul Anderson, ajudat per Tel Stewart, va començar a fer vídeos amb  Jon Schmidt, primer, gairebé per divertir-se solament, després, ja seriosament quan van començar a intervenir el violoncel.lista Steven Sharp Nelson i el productor i compositor Al van der Beek. Una vegada que tots van començar a treballar conjuntament, el grup es va enlairar produint un vídeo musical cada setmana i pujant-lo a YouTube.

Com a bon exemple del que fan, podem veure i escoltar el vídeo adjunt que es tracta de la seva versió de la peça Arwen’s Vigil que pertany a la banda sonora de la pel.lícula El Senyor dels Anells.

Està inclosa en el seu segon àlbum d’estudi que porta per títol el mateix nom del grup i va ser editat l’any 2012.

Aquests son The Piano Guys al complet. D’esquerra a dreta: el productor i compositor Al van der Beek, el violoncel.lista Steven Sharp Nelson, el productor de vídeos Paul Anderson i el pianista Jon Schmidt.

El seu web és https://thepianoguys.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: