THE VALENTINE, DE GEORGE LUNDEEN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

The Valentine, per George Lundeen.

Vista frontal de la parella.

De més a prop.

L’expressió de les cares del matrimoni.

 

De Nebraska, Estats Units, és l’escultor del que avui parlem: George Lundeen.

La seva formació la va fer en diversos centres. Va passar per la Universitat d’Illinois on va estudiar amb Frank Gallo, escultor realista, que tenint en compte quin va ser finalment l’estil de Lundeen, el devia influenciar profundament. Després es va desplaçar a Europa per passar un any estudiant a l’Academia de Belle Arte de Florencia on les obres dels antics mestres van acabar d’inspirar-lo per tenir clar que havia de fer de l’escultura la seva vida. Posteriorment, en tornar als Estats Units, va fer un master en belles arts a la universitat d’Illinois i un post grau en arts al Hastings College de Nebraska.

Durant els anys setanta es va mudar a una ciutat d’atractiu nom, Loveland, a l’estat de Colorado, per establir-se professionalment i obrir allí el seu estudi.

A Lundeen li agrada definir-se com un artista occidental, però el cert és que contemplant les seves imatges realistes, es podria dir que transcendeix cultures.

Hi ha una bellesa tranquil.la en tota la seva obra que sap dibuixar, a través de les seves ben creades figures, les emocions o estats d’ànim humans, reflectint-los.

I és que sens dubte se sent molt atret per la figura humana, aquest és un fet que com ell mateix ha reconegut “el mantindria ocupat durant tota la seva vida”. Per això es belluga molt per trobar la gent en situacions normals, capturar un moment en el temps, que després transformarà hàbilment en escultures de bronze. Això és el que busca: capturar un moment per fer-lo etern.

En realitzant-les, para atenció especialment en les mans i en les cares que son les parts més complicades de fer per ell perquè considera que son les que poden comunicar més.

I és això el que veiem en l’escultura de l’encapçalament d’aquesta ressenya com exemple: una parella madura, asseguts tranquil.lament en un banc. Ell té una mirada una mica abstreta com si es deixés portar per els records. Ella recolza amorosament el seu cap sobre el del seu marit mentre la seva mà dreta reposa en el braç d’ell. Es una referència al pas del temps i a l’amor, una imatge entranyable que transpira humanitat.

Del matrimoni Valentine, Lundeen en va fer més d’una còpia. Les escultures que aquí veiem son de Carmel by the see, a Califòrnia, i de Decatur, a Georgia.

En aquest vídeo trobarem un bon recull de l’obra de Lundeen:

Reconegut amb premis, George Lundeen, a qui veiem al costat d’una de ses seves figures de bronze, és membre de l’Acadèmia Nacional del Disseny i de la Societat Nacional d’Escultura.

El seu web és: http://www.lundeensculpture.com//

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: