TOKIHIRO SATO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’escala.

Shirakami.

Sapporo.

Shirakami.

Hattachi.

Llums de nit.

Escala.

Shirakami.

 

Tokihiro Satō  és un fotògraf japonès al que podríem qualificar d’inusual per la manera com juga -en el sentit més literal- amb la llum que utilitza per reformular espais que en aparença poden resultar intranscendents.

Va estudiar escultura a la Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio. Durant aquest període va crear objectes materials però desenvolupant la idea de gravar a l’obra l’acció en sí mateixa, cosa que li va fer veure que no podia fer-ho a una escultura per els mitjans tradicionals, així que es va adonar de què solament la fotografia podia fer visible el procés escultòric, fet que el va decidir a passar-se a aquesta disciplina buscant aquest dinamisme en la producció d’obres.

Satō és molt reconegut per la seva interacció amb la llum amb la que crea punts i línies il.luminades dibuixades amb llanternes o làsers per la nit o espurneigs fets per reflexes de miralls durant el dia. El resultat són fotografies interrompudes per patrons de llums.

Actualment també se centra en la fotografia digital en combinació amb tècniques antigues.

Com certament té vena creadora, ha construït diversos tipus de càmeres incloent-hi una estenopeica de múltiples forats.

L’obra d’aquest original fotògraf ha sigut presentada en més de mig centenar d’exposicions individuals i unes cent col.lectives principalment a l’Asia però també s’ha expandit als Estats Units exhibint obres a galeries i museus.

Forma part de setze col.leccions de museus japonesos i també de la col.lecció del Guggenheim de Nova York, The Art Institute de Chicago, Cleveland Museum of Art o la Queensland Art Gallery de Brisbane, entre d’altres.

Compagina la seva tasca artística amb la docent doncs és professor del departament d’Art-Inter-Media de la Universitat de les Arts de Tòquio.

En aquest vídeo veiem com s’ho fa per obtenir algunes de les seves fotografies il.luminades:

 

Tokihiro Satō va deixar l’escultura per dedicar-se a la fotografia per poder comunicar millor les seves idees en relació a la llum i l’espai.

El seu facebook és aquest.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: