TRENT PARKE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Cap d’Any a Gunnedah, Australia.

Mare i les seves filles bessones un diumenge al districte financer de Sydney.

Oficinista a Martin Place, Sydney.

Plaga de guineus voladores.

Tempesta a Sydney.

Contrast.

Pluja d’estiu a Sydney.

 

Un dels fotògrafs australians més reconeguts és Trent Parke i té la consideració de ser un dels més innovadors de la seva generació (va néixer el 1971).

La seva mare va morir quan ell tenia deu anys i es va acostumar a utilitzar la càmera que ella tenia, una Pentax Spotmatic, i va convertir el safareig de casa en una improvisada habitació fosca.

Aquesta experiència li va servir per quan va arribar a l’edat de treballar perquè va ser contractat com fotògraf esportiu per News Ltd on s’hi va estar vuit anys. També va treballar com fotoperiodista pel diari The Australian.

Home inquiet, va ser fundador d’Oculi Photo Agency.

Es va casar amb la companya de professió Narelle Autio,

i amb ella va fer un viatge de dos anys i 90.000 km per tot Australia que s’acabaria plasmant en un molt interessant llibre: Minutes to Midnight.

El seu estil destaca pels seus densos blancs i negres, llums i ombres, imatges a vegades estranyes, fins i tot enigmàtiques. Es una manera diferent d’entendre la fotografia de carrer.

Les seves fotos formen part de col·leccions públiques i privades; es poden veure en llocs com National Gallery of Australia (Canberra), National Gallery of Victoria (Melbourne), Australian National Maritime Museum (Sídney), Museum of Contemporary Art (Sídney) i la University of Sydney Union.

Però naturalment no sols se’l veu a Australia; ha celebrat exposicions en places tan importants com Nova York o Londres.

I atenció a aquesta dada: ha guanyat els World Press Photo Awards al 1999, 2000, 2001 i 2005.

 

Trent Parke és membre de ple dret de Magnum Photos, el primer australià en aconseguir-ho.

El seu web a Magnum és https://www.magnumphotos.com/photographer/trent-parke/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: