ULRIKE VAN COTTHEM. EL CANT DEL OCELLS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

El cant dels ocells és una popular cançó tradicional catalana. Descriu l’alegria de la naturalesa el dia del naixement de Jesús a l’estable de Betlem.

Com acostuma a succeir moltes vegades amb cançons populars, l’autor és del tot desconegut. Almenys sí que sabem que la cançó té tres-cents anys.

Tant la lletra com la melodia han sigut utilitzades i adaptades a diferents contexts. Fins i tot alguna sardana n’ha sortit escrita per Pep Ventura (compositor de sardanes i reformador de la cobla) i és conegudíssim l’arranjament per violoncel fet per Pau Casals.

Com que en Casals va fer més d’una adaptació del Cant dels ocells, alguns li han donat la paternitat de l’obra quan no és l’autor original. Però és que ell, des de l’any 1939, la va interpretar per començar tots els seus concerts, fruit del seu sentiment catalanista i de la seva oposició frontal al franquisme. Quan aquest músic del Vendrell va interpretar la cançó en una ocasió a la seu de les Nacions Unides, El cant dels ocells es va convertir en un símbol de pau i llibertat, no només a Catalunya sinó a tot el món.

La interpretació que podem veure en el vídeo corre a càrrec del conjunt Tutti Bassi, sent la soprano franco-alemanya Ulrike Van Cotthem qui s’ocupa de la part vocal.

 

Ulrike Van Cotthem va estudiar cant, piano, dansa, teatre, direcció de cor i d’orquestra… Com es veu té una formació musical molt sòlida.

Com cantant, sovint és demanada per interpretar música sacra, i actua tant en recitals com  amb orquestres simfòniques o de cambra.

No cal dir que és una apassionada de l’escenari en el que ha interpretat papers d’òperes de Mozart o Verdi.

El seu web és: http://www.ulrike-van-cotthem.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: