VANGELIS. MISSING

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El passat dimarts (no s’ha fet públic fins dos dies després) va morir un dels grans noms de la música contemporània, Evangelos Odysseas Papathanassiou, conegut artísticament com Vangelis.

Va començar a fer-se famós quan era el trenta-tres per cent del grup Aphrodite’s Child en el que tocava els teclats (l’altre seixanta-sis per cent estava format pel seu cosí Demis Roussos i Lucas Sideras).

Després del pas pel grup es va convertir en un dels més famosos compositors de música electrònica, ambient, orquestral, rock progressiu i new age.

Es l’autor de partitures per pel·lícules com Carros de foc (la seva banda sonora va guanyar l’Oscar), Blade Runner o 1492: La conquesta del paradís.

La seva música es caracteritza per l’ús de sintetitzadors i instruments acústics per crear ambients atmosfèrics de to a vegades fins i tot solemne, i no és senzill encasellar-lo en un gènere concret amb una obra tan diversa com la que llueix.

Avui el recordem amb una peça de la banda sonora que va compondre per la pel·lícula Missing. Aquesta peça és el tema principal.

L’acompanyem amb un vídeo amb imatges de la pel·lícula de Costa-Gravas que transcorre a Xile durant la dictadura de Pinochet: un jove periodista nord-americà desapareix de casa seva a la capital, Santiago, després del cop d’estat. La seva dona (Sissy Spacek) i el seu pare (Jack Lemmon), que es trasllada allí des dels Estats Units, intenten esbrinar on es troba i viuen una odissea recorrent les institucions diplomàtiques nord-americanes i trobant un munt de traves burocràtiques.

Avui el missing és Vangelis. El trobarem a faltar.

Evangelos Odysseas Papathanassiou, Vangelis (1943 – 2022).

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: