VICENTE ROMERO. BRISA MARINA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Vicente Romero. Brisa marina.

Detall de l’aigua.

Detall de la figura i de la seva indumentària. 

 

De Madrid és el pintor del que parlem avui: Vicente Romero.

Molt motivat pel món de l’art, als dinou anys entra a l’Escola Superior de Belles Arts de San Fernando, de la Universitat Complutense de Madrid on, amb alguns dubtes, decideix cursar l’especialitat d’escultura comptant amb que així també obtindrà sòlids fonaments de dibuix. Cinc anys després, aconseguiria la graduació.

Després d’acabar els estudis, va passar alguns anys treballant el localitats de la costa mediterrània, així com a les illes de Mallorca, Eivissa i Tenerife.

I com que el que l’atreia era la pintura i la llum mediterrània, va pensar que quin millor lloc per viure que un indret prop de la costa que resulti inspirador per poder exercir com pintor. Així que des de 1987 viu a Calonge.

En quant a la seva tècnica, encara que per formació es basava més en la pintura a l’oli, de mica en mica va començar a explorar les possibilitats del pastel i va trobar que li resultava més espontani i directe per fer les seves delicades figures. De fet, des de fa ja molt anys és el mitjà que més utilitza, encara que no ha volgut deixar l’oli de banda perquè considera que anar treballant amb l’un i l’altre enriqueix el diàleg entre les dues tècniques.

Pel que fa a la temàtica, la llum i la dona són els grans protagonistes dels seus quadres.

Es el cas d’aquest titulat Brisa marina. La llum mediterrània inunda el quadre que està presidit per una noia que gaudeix del sol i observa un horitzó que nosaltres no veiem. Es una composició que desprèn serenitat, solitud i bellesa.

L’obra reflecteix la lluminositat que caracteritza a molts dels artistes mediterranis, como Sorolla.

Vicente Romero compagina la seva activitat artística, que inclou exposicions no solament a Espanya sinó també Portugal, França, Anglaterra o els Estats Units, amb la docent a través de diversos tallers, alguns a l’estranger.

 

Aquest és Vicente Romero Redondo, un pintor madrileny “nacionalitzat” mediterrani.

El seu web és https://vicenteromero.wordpress.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: