VIVALDI. PICCOLO CONCERTO EN C MAJOR, RV 443

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


Antonio Vivaldi va ser un polifacètic venecià a cavall entre els segles XVII i XVIII. A més de ser sacerdot catòlic, va ser compositor de més de 700 obres, de manera que per ell no tot va ser religió.

Aquest compositor del barroc tardà va ser una de les figures més rellevants de la història de la música i un dels fets en el que es reflexa el seu mestratge és que va acabar de consolidar el gènere del concert que era el més important a la seva època. Per aquest mateix motiu, és en el concert on es posa especialment de manifest l’originalitat de Vivaldi.

Aquests concerts van ser un model per la resta de compositors de tot Europa, influint en l’estil dels seus contemporanis.

Va escriure més de 300 obres per un únic instrument solista (com violí, fagot, oboè, flauta o violoncel) i també va compondre concerts per més d’un instrument solista (son els que anomenem concierti grossi).

Ell entenia que un instrument havia de tenir un paper preponderant en el concert i per ell, aquest instrument va ser preferentment el violí. No és estrany doncs que ell mateix fos un virtuós tocant aquest instrument, sorprenent al públic amb la seva tècnica i per això els concerts que escrivia estaven pensats pel lluïment.

Però ja s’ha dit que el violí no va ser l’únic instrument en el que va pensar per aquest lluïment. Un altre va ser la flauta.

Com exemple, podem escoltar el Piccolo concerto en C Major, RV 443. La peça està estructurada en 3 moviments, Allegro, Largo i Allegro molto.

Nosaltres escoltem el que el tanca, l’Allegro molto.

La interpretació corre a càrrec de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Armènia dirigida per Harutyun Arzumanyan.

La flautista és la valenciana Sara Ureña Cabrera.

 

Antonio Vivaldi, un mestre de la composició i del violí.

Per saber-ne més cliqueu aqui.

De València és Sara Ureña Cabrera. Va decidir ser flautista de petita, quan va escoltar Pere i el llop, de Prokòfiev. Tot i la seva joventut, ja té trajectòria internacional a Europa i els Estats Units. Destaca la seva llarga col·laboració com solista de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Armènia.

El seu perfil a Linkedin és https://es.linkedin.com/in/sara-urena-cabrera-017b7b26

L’origen de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Armènia es remunta a l’era soviètica. Va ser fundada el 1962 pel violinista Zareh Sahakiants com l’Orquestra de Cambra de l’Estat d’Armènia. El 1997 es va fusionar amb l’Orquestra de Cambra d’Erevan. D’aquesta fusió en va sortir l’actual orquestra que veiem al vídeo.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: