WEYES BLOOD. PICTURE ME BETTER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


Weyes Blood és el nom artístic de Natalie Mering, cantant californiana que a més és compositora i multiinstrumentista.

Tant els seus pares com els seus germans són músics, així que la música va jugar un paper important per ella des de la seva infantesa, i així fins ara.

Quan tenia quinze anys va començar a utilitzar el nom artísitc de Wise Blood per compondre cançons. Després el va canviar per Weyes Bluhd i finalment va adoptar el nom actual.

Té trenta-dos anys i no es pot queixar perquè la crítica li ha sigut favorable en els àlbums que ha anat publicant. L’any passat va treure el quart, Titanic Rising, i no va ser una excepció, de nou va tenir una bona acollida.

Al marge de les modes actuals, ens canta unes peces que podrien ser de qualsevol altra època com aquesta Picture me better, una cançó dedicada a un amic que es va suïcidar.

I per què es va matar?  En certa ocasió Mering va dir que hi ha molta gent que viu en un estat de permanent esgotament vivint totalment al dia, un fet que ningú acaba d’entendre. Al seu amic li va arribar un moment en el que va dir prou.

La principal força d’aquesta cançó és la seva sinceritat, la capacitat d’arribar a l’emoció humana, una carta d’acomiadament del passat i el somni en un demà més clar.

 

“Picture me better
I finally found the time to write you this letter
To the stars and moon for you
And it’s coming back soon

Don’t need no money
When you’re around, and you’re making me act funny
Can’t help to smile with those eyes that shine
Only, if only you could see

You got it all in space
Got a lot of dreams and songs to say
Hearts to break
Waiting for the call from beyond
Waiting for something with meaning
To come through soon

Picture us better
We finally found a winter for your sweater
Got a brand new big suit of armour
It’s time, since you left I’ve grown so much

If I could have seen you just once more
Tell you how much you’re adored
There’s no point turning more

Waiting for the call from beyond
Waiting for something with meaning
To come through soon”.

 

Imagina’m millor, per fi vaig trobar el moment per escriure’t aquesta carta a les estrelles i a lluna per tu, i l’escric ràpid.

No necessitava diners quan eres per aquí i em feies sentir contenta. No podia evitar somriure amb aquests ulls que brillen… si ho poguessis veure…

Ho tens tot a l’espai, tens un munt de cançons i somnis per explicar, cors per trencar, esperant que et cridin del més enllà, esperant que alguna cosa que tingui sentit es faci aviat realitat.

Imagina’m millor, per fi vaig trobar un hivern pel teu jersei i em vaig comprar un gran i flamant vestit, ja tocava, he crescut molt des que vas marxar. 

Si t’hagués pogut veure una sola vegada més t’hagués dit quan t’estimo però ja no pot ser.

Esperant que et cridin del més enllà, esperant que alguna cosa que tingui sentit es faci aviat realitat…“.

 

Ben allunyada de modes musicals i estètiques tipus Lady Gaga, Pink i d’altres showwomen, Weyes Blood és una cantant californiana a tenir en compte.

El seu web és http://www.weyesblood.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: