WILLIAM BABELL. CONCERTO nº 2 EN D MAJOR OPUS 3

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’orquestra barroca Elcurarojo

 

William Babell (també escrit Babel) va ser un prolífic compositor i músic anglès que va viure entre els anys 1688 i 1723.

Va rebre llisons musicals del seu pare, Charles Babel, que era músic de la Drury Lane Orquestra. També va ser deixeble d’un nom de luxe: Händel.

Va tocar el violí a la banda privada del rei britànic Jordi I i va aparèixer en solitari tocant el clavicèmbal a partir de l’any 1711.

Va compondre nombrosos arranjaments per teclat per àries d’òperes que van ser populars en el seus temps. Les va publicar a França, Països Baixos i Alemanya, fet que dóna idea de que la seva música va sobrepassar llargament el seu país. En les composicions es nota la influència de Händel.

A més, també va escriure sonates per violí, oboè i diversos concerts.

Una mostra: el Concerto nº 2 en D major Opus 3.

L’interpreta Elcurarojo, grup de música antiga que pren el nom en honor d’Antonio Vivaldi qui era conegut com il prete rosso per la seva condició sacerdotal i pel color del seu cabell.

Elcurarojo va ser fundat per qui és el seu director, Alberto Domínguez Gálvez, llicenciat en música antiga en la especialitat de flauta de bec per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Al vídeo el veiem amb la seva flauta i el seu grup en un enregistrament fet a l’amfiteatre del conjunt arqueològic d’Itàlica a Santiponce, Sevilla.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: