WILLIAM CLARKE WONTNER. LA BALLARINA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La ballarina, per William Clarke Wontner.

Detall de l’instrument.

Primer pla de la ballarina.

 

Una ballarina amb aire exòtic que porta un instrument a la mà. Aquesta escena defineix bastant la pintura d’un artista anglès no massa conegut: William Clarke Wontner.

Wontner va viure entre 1857 i 1930 i va ser un pintor influenciat pel classicisme academicista i el romanticisme.

La seva afició a l’art li venia de família: el seu pare era arquitecte i dissenyador i va influir perquè William Clarke treballés amb John William Godward, un pintor reconegut pel seu estil greco-romà i, en conseqüència, classicista.

Finalment, la influència de Godward sobre Wontner va ser evident.

Eren doncs temps pel neoclassicisme, moviment que en l’època victoriana tenia un nom propi, el del pintor neerlandès Alma-Tadema.

Wontner no va arriba mai al nivell de fama d’Alma-Tadema quedant en la història de la pintura en un segon pla, com un pintor menor.

No obstant, els seus quadres criden l’atenció. Al començament de la ressenya dèiem que la ballarina i el context en el que la pinta són molt definitoris del seu estil.

En efecte, en les seves pintures trobem dones atractives emmarcades en un ambient oriental o clàssic, personatges que sovint tenen com a fons blanques parets de marbre que ens transporten al període greco-romà.

En el quadre que veiem, els fons no és un d’aquests però sí que recorre a un dels seus senyals d’identitat: l’exhibició d’elements orientals. I és que, com molts artistes de la seva època, a Wontner li encantava perdre’s en escenes orientals ocupant-se del llenguatge pictòric clàssic, al mateix temps que tractava de reflectir la bellesa oriental en la forma en què idealment era imaginada pels europeus.

Encara que artista menor, els seus retrats denoten gust i saben captar la mirada de l’espectador.

En aquest vídeo trobarem més exemples de la seva pintura:

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: