XAVIER RODÉS A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Sea Food.

Trencadís.

Horitzó.

Christfield Dusk.

En curs.

Barca Blu.

 

El barceloní Xavier Rodés és un clàssic de la Sala Parés, porta dues dècades exposant a la galeria més antiga de Barcelona i aquest any no podia ser l’excepció.

I no ho ha sigut, ni per descomptat, decep en absolut en la seva nova mostra: atractius paisatges en els que ens demostra una vegada més que és un mestre de la llum amb la que s’esplaia a gust perquè juga amb ella en diverses situacions: els reflexes que aquesta provoca en l’aigua o en la neu, els colors que crea el sol del capvespre, o llum matisada per un cel encapotat. En tenim per triar i remenar, però sempre és una llum continguda, mai encegadora sinó sempre suggeridora i que genera una gran harmonia cromàtica.

Una sensació típica de la seva obra és que desprèn tranquil·litat: aigües encalmades, bonics paisatges sense ninguna figura humana que denoten una relaxant soledat…

Aquest és precisament un dels seus trets habituals, que gairebé mai hi trobarem representació humana perquè no vol que la seva presència destorbi o distregui del que realment li interessa transmetre: atmosfera, llum.., això sí, el que podem veure és obra humana, el resultat de la mà de l’home sense comportar ninguna voluntat crítica sinó simplement mostrant-nos imatges realistes -però no convencionals- de bells escenaris molt variats, tant poden ser les Illes Balears com els Estats Units en representacions que capten l’atmosfera de llocs que coneix i, com sempre en aquest artista, són una magnífica expressió plàstica de llibertat.

Porta més d’un quart de segle exposant, i no solament aquí sinó a països tan dispars com França, Argentina, Suïssa o els Estats Units. Benvinguda doncs aquesta nova exposició a la Parés.

Fins l’11 de juny.

El web de la galeria és https://salapares.com/ca/

 

Xavier Rodés Torras, tot un mestre del paisatge.

El seu web és https://xavierrodes.cat/.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: