XAVIER RODÉS A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Blau.

El moll i el nivell del mar.

L’instant.

Estació vermella de gas.

Rosa.

Llac.

La vall blava.

Record de Venècia.

Posta de sol.

 

Xavier Rodés és un jove i alhora consolidat pintor barceloní.

La seva pintura és bàsicament paisatgística, d’un realisme molt personal, que transmet una curiosa sensació de tranquil.litat.

En els seus dibuixos no apareixen moltes figures humanes, per la qual cosa generalment recull imatges de paisatges naturals, i si surt alguna figura, aquesta reafirma la sensació d’una certa soledat i, de nou, de tranquil.litat.

És un gran dominador de la llum encara que aquesta, en els seus quadres, sovint sembla més suggerir que il.luminar.

Ja ha celebrat més d’una trentena d’exposicions entre individuals i col.lectives, algunes d’elles en ciutats tant importants com Londres o Nova York

Es tot un clàssic de la barcelonesa Sala Parés (Petritxol, 5) a la que aquest mes d’abril ha tornat amb una nova exposició titulada “L’instant”.

En la mostra, Rodés ens ofereix imatges captades en diversos llocs d’Europa i Estats Units i aporta alguna novetat com a evolució i ampliació lògica del seu llenguatge on la llum -o la seva absència- adquiteix més protagonisme per atorgar un nou paper a l’ombra en el conjunt compositiu. 

Es Rodés en estat pur: marines calmades, imatges de decadència… inconfusible, en una magnífica expressió plàstica de llibertat

Fins al 30 d’abril

Xavier Rodés Torras, tot un mestre del paisatge.

El seu web és https://xavierrodes.cat/.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: