YURA KURNOSOV

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Reflexionant.

La boda.

Reflexos de llum.

A la cuina.

Somiant.

La bola de vidre.

El gest d’Olga.

 

Yura Kurnosov és un fotògraf moscovita que va tenir la seva primera càmera a l’edat de dotze anys.

Allò va ser un passatemps de nen però poc a poc la curiositat i els espais atractius per fotografiar van fer que anés deixant de ser un simple joc.

En efecte, anys després hi tornaria ja professionalment per fer retrats, natures mortes o reportatges.

El que més practica és el retrat amb el que vol donar una nova interpretació -la seva personal- del personatge retratat. No es tracta de captar una imatge sinó de que quedi captada tal com ell la interpreta, tal com veu el retratat. Es gent anònima, res de models.

L’objectiu primordial és la naturalitat. Per això juga amb la psicologia i el tracte amb la persona retratada, d’aquí que consideri clau el contacte amb la gent, conèixer el millor possible el protagonista de la seva fotografia i veure què pot haver més enllà que el pur físic.  Per ell, cada imatge, cada persona, és com una capbussada en una altra vida, en un nou coneixement.

Aquells artistes que més l’han influït són Irving Penn i Richard Avedon, però també rep influències des d’altres disciplines com la pintura.

Kurnosov imparteix el curs La visió del creador en el retrat on posa èmfasi en l’estètica i en la psicologia de la percepció i no ensenya tècnica perquè son altres eines fotogràfiques les que vol transmetre.

Yura Kurnosov amb la seva càmera.

El seu web és http://kurnosov.daportfolio.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: