YVES PIRES. EL PETÓ

                                        – O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

El petó, d’Yves Pires.

Vista lateral.

Des de l’angle contrari.

 

Yves Pires és un artista francès (de Choisy le Roi). Es dedica exclusivament a allò que és la seva passió: l’escultura.

De jove va començar dibuixant i aviat es va sentir interessat per les belles arts i amb setze anys va fer una còpia d’una de les pintures més famoses de Vermeer, La jove de la perla.

A partir d’aquest moment va començar a explorar diverses formes d’expressió artística, entre elles, l’escultura.

Després de deixar l’escola d’art a l’edat de dinou anys es va posar a estudiar tecnologies aplicades a l’arquitectura i junt amb el seu pare va treballar durant una dotzena d’anys en renovar pisos.

Va arribar a ser decorador d’escenaris per sèries de televisió i també va treballar en un projecte de France2 relatiu a la producció d’una pel.lícula per televisió, 20.000 llegües de viatge submarí de Juli Verne.

Es va fer un nom i va aparèixer com artista del mes a la revista Gestion de Fortune el 2004, des d’aleshores la seva popularitat ha anat creixent.

Pires reconeix tenir influències de Miquel Angel per la sensualitat i de Rodin per la sensació de vida i passió que era capaç d’insuflar a les seves figures. També ha declarat tenir una admiració especial per Claudel, Canova i Houdon, entre d’altres. Però la influència no és solament d’escultors sinó també de Fotògrafs com Doisneau o Weston.

En quant al tipus d’escultura que practica, està basada en imatges de dona, encara que no de manera exclusiva. Es una representació sensual de la feminitat.

En la escultura que veiem, titulada El petó, una noia amb els ulls tancats rep el bes de la seva parella en una presentació que es considera influenciada por un altre petó famós, el del pintor Klimt. Aquí els podem comparar i veiem que el posat dels dos personatges és molt similar fins i tot en les mans:

 

 

 

 

 

Aquí veiem a Yves Pires en plena feina.

El seu web és http://www.yvespires.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: