PAPPA SVEN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El restaurant suec Pappa Sven.

Es un local amb diversos espais.

Alguns colors, mobiliari i elements decoratius recorden Suècia.

També té racons molt coloristes.

Vista d’un altre dels espais.

Taula i prestatgeria fent l’ullet a Suècia.

També podem comprar productes suecs.

 

Alguns comerços llueixen una publicitat que diu: “al barri hi ha de tot”. Podríem ampliar aquesta asseveració i dir que “a Barcelona hi ha de tot”.

En efecte, un dels sectors que ofereixen més varietat és el de la restauració: japonesos, indis, xinesos, italians, peruans, pakistanesos, argentins… Doncs naturalment no podia faltar un suec: el Pappa Sven.

El trobem al carrer Villarroel 22 i és l’únic restaurant que presenta una carta exclusivament centrada en especialitats sueques a Barcelona.

Nina Olsson (el cognom ho diu tot) és la propietària. Sueca de naixement, ja porta uns quants anys vivint a la nostra ciutat. Es molt bona cuinera i un dia se li va acudir aprofitar tota la seva sapiència culinària per muntar-se el Pappa Sven. A la cuina l’acompanya Erik Nilsson, qui ha tingut la oportunitat de formar-se al famós restaurant novaiorquès Aquavit.

Així que no cal dir que en aquest local hi ha autèntica passió tant pels aliments com per la beguda sueca.

S’hi ofereix un menjar ric en textures, sabors i olors. Son especialistes en fumats i peixos, fins i tot una part de la decoració ens trasllada a un poble pesquer nòrdic en un local que no és molt gran però sí molt acollidor i d’ambient modern, càlid, senzill i colorista, amb una bonica il.luminació.

A taula ens trobarem amb pa amb mantega salada blanca barrejat amb torrades sueques rodones per començar. Després venen els plats que poden ser arengades, salmó, guisats, rens, embotits… per acabar amb postres de rebosteria casolana, delicatessen sueques fetes per la Nina.

Els citats son plats habituals encara que la carta va canviant cada temporada.

Si no es vol carta, es pot escollir el menú doncs a migdia en disposen i per un preu molt competitiu es pot triar i remenar entre diversos plats, no cal dir-ho, tots ells igualment molt suecs.

A més, Pappa Sven disposa d’un espai on es poden comprar productes fets al mateix restaurant com dolços, conserves, salses o caramels.

Així que qui vulgui menjar bé i de pas conèixer la cuina sueca, sap que aquí té una cita ineludible.

 

Nina Olsson, creadora i ànima de Pappa Sven.

El web del restaurant és: http://pappasven.es/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: